Panourile termoizolante asa numitele panouri sandwich, se pot utiliza la realizarea fatadelor, acoperisurilor, peretilor de compartimentare sau a plafoanelor. De asemenea, sunt recomandate pentru utilizarea in industria alimentara, in proiecte in care este necesar sa se respecte cerinte foarte stricte de igiena si intretinere. Panourile termoizlante sunt elemente prefabricate autoportante de tip stratificat, realizate in sistem „legat’ cu aderenta totala intre elementele componente. Se produc la grosimi de izolatie intre 30 si 250mm, la lungimea solicitata de client. Izolatia –poliuretan.polistiren expandat ignifugat – asigura o izolatie hidro, fonica si termica exceptionale , raportul calitate/pret fiind superior celor mai multe materiale de constructie. Miezul izolator poate fi din vata de roca minerala, spuma poliuretanica sau spuma policianurata sau EPS.

Din panouri sandwich pot fi construite: depozite, clădiri industriale, frigidere şi congelatoare, hale, magazine şi săli comerciale, pavilioane de expoziţie, edificii de birouri, staţii de deservire tehnică a automobilelor, spălătorii, clădiri cu destinaţie agricolă, magazii, depozite pentru cereale, legume şi fructe, gospodării şi grajduri moderne, baruri, cafenele şi restaurante, complexe sportive, parcări, garaje, chioşcuri, botiquri şi gherete, vile, faţade, anexe, mansarde, acoperişuri calde, clădiri de uz social, izolarea termică şi reconstrucţia construcţiilor existente, executarea oricărui tip de pereţi despăţitori

 • Rezistenta la foc intre 15 – 30 de minute
 • Clasa de reactie la foc B – s2d0
 • Montaj rapid si usor
 • Greutate scazuta
 • Conductivitate termica scazuta
 • Rezistenta la descompunere
 • Rezistenta inalta la conditii extreme
 • Arie larga de utilizare
 • Rigiditate sporita
 • Durabilitate indelungata

Fetele de tabla pot fi profilate sau perfect netede (lise).
Tabla folosita poate fi:
– tabla de otel galvanizata;
– tabla de otel galvanizata, prevopsita;

Panourile sandwich sunt produse din materiale de inalta calitate care le conferaexcelente proprietati fizico-chimice, ceea ce le face sa fie utilizate pe scara larga. Datorita suprafetei metalice, panourile sandwich sunt absolut impremeabile. Caracteristicile excelente de izolare termica a panourilor termoizolante pentru constructii sunt datorita proprietatilor fizice ale spumei PUR care are cele mai scazut caracteristici de conductivitate termica dintre toate materialele de izolare utilizate. Vata minerala este un material neinflamabil si are caracteristici excelente de izolare acustica.

 • – Chiar daca au greutate scazuta, panourile sandwich au caracteristicifoarte bune de rezistenta, mult mai bune decat propriile componente, ceea ce duc la economisire de 2 pana la 4 ori la sustinerea constructiei (panouri sandwich ideale pentru construirea de hale).
  – Asamblarea si montarea usoara si rapida indiferent de conditiile meteo.
  – Densitatea panourilor care garanteaza izolareahidro-termica (termoizolante)
  – Asigura un aspect placut al cladirii intrand usor in combinatii cu altemateriale de constructii
  – Necesita intretinere minima in timpul duratei indelungate de viata